Ceremóniamester – Esküvő fotózás tippek

Miért befolyásolja a ceremóniamester munkája az esküvő fotósét?

Az esküvői fotósok munkáját nagyban befolyásolja, hogy mennyire profi a ceremóniamester. Lehet, hogy elsőre ezt nem is gondolnánk, de az ő együttes munkájuk garantálja azt, hogy olyan képek készüljenek az eseményről, amit még évtizedekkel később is szívesen nézegettek miközben felidézitek az esküvő számos, emlékezetes pillanatát.

szertartas eskuvoi fotozas birta foto 05

Az esküvői fotós feladata, hogy az álomesküvőt megörökítse az esküvői képeken

Azaz az esküvői fotós arra koncentrál, hogy felkészülten, kreatívan dokumentálja az esküvőtök és a lagzit, de nem az ő feladata, hogy álomesküvőt varázsoljon belőle. Épp elég feladat hárul rá, hogy profi felszerelésével és a tudása maximumával a legtöbbet kihozza a képekből. A jókedv és az őszinte mosolyok előidézése nem az ő feladata. Erre van ott a ceremóniamester.

Minőségi pillanatok fotózása – azaz a mosolyt nem lehet Photoshop-olni

A legfontosabb pillanatok megörökítése a fotós legfőbb feladata, és ebben hatalmas segítséget nyújt egy tapasztalt CM. Nem csak a násznépet deríti mosolyra kreatív feladatokkal vagy épp egy-egy humoros felkonferálással, hanem biztosítja a megfelelő terepet a fotós kolléga számára is. Számos esküvői fotó balul sülhet el, ha a ceremóniamesteretek nincs a helyzete magaslatán.

kreativ fotozas eskuvoi fotozas birta foto 04 2

Együttműködés a CM és az esküvői fotós között

A tapasztalt ceremóniamester nem csak ügyesen koordinálja az esküvőtöket, hanem ösztönzi a násznépet, hogy aktívan vegyen is részt benne. Vegyük hát sorra, hogy miért érdemes egy jó CM-et fogadni a tökéletes esküvői fotókhoz.

A szertartás idején

A szertartás előtt a köszöntőjében felszólítja a násznépet, hogy mindenki a helyéről fényképezzen. Ez rendkívül fontos például a bevonulás és kivonulás alatt. Ugye ti sem szeretnétek, hogy a hivatalos fotós képein itt ott belógó rokonok vagy világtó mobilok legyenek. Arról nem is beszélve, hogy egy kedves rokonotok se ugorjon be hirtelen közétek és a fotós közé, ezzel kitakarva egyikőtök az első csóknál?

szertartas eskuvoi fotozas birta foto 17

Egy másik példa, hogy a jó CM a szertartás után hamar összetereli a násznépet a fotók kedvéért, így nem telnek el órák, mire mindenkivel csináltok egy-egy közös képet.

menyasszony eskuvoi fotozas birta foto

A ceremóniamester ezenkívül tömeget varázsol körétek a fotókhoz (is), azaz a csokrot nem a semmibe dobja el a mennyasszony, hanem valóban ott lesz mindenki, aki még hajadon, és természetesen a fotókon is sokkal jobban fog így mutat. A fotós nem tud tömeget photoshoppolni sem – vagyis az nem lenne az igazi.

A lagzi alatt

Ha az esküvő hangulata fergeteges, a fotós könnyebben készít az élményt visszaadó, örömteli képeket a táncoló vagy nevetve beszélgető vendégseregről is.

Esküvői fotózás éjszaka, Villány- esküvői fotózás - Birta Fotó

A ceremóniamester feladata az esküvő és a lagzi mederben tartása is, és az, hogy gyorsan elsimítsa, ha valamilyen probléma adódik a vendégek között, így a hangulat felhőtlen az este folyamán.

Az esküvői fotós akkor tud a leghatékonyabban dolgozni, ha hagyják, hogy a munkáját végezze. Azaz a vendégek a fontos pillanatokban nem kezdenek el vele beszélgetni, nem őt kérdezik a következő programról, vagy csak szimplán hagynak neki elég helyet és nem helyezkednek az ifjú pár és a fotós közé. Ez kiemeltek fontos többek között a nyitótánc és a tortaszeletelés folyamán.

Ezekből a példákból is jól látszik, hogy mennyire fontos, hogy egy talpraesett ceremóniamester segítse az esküvői fotós munkáját, hogy az esküvő emlékezetes legyen és a pillanatokat tökéletesen megragadó fotók készülhessenek róla.

Tetszik? Köszönjük, ha megosztod! 

Birta Endre - profi esküvő fotós

Birta Endre - profi esküvő fotós

15+ éve foglalkozom esküvőfotózással, több mint 400 esküvőn vettem már részt. Esküvői fotósként a szeretet pillanatának rögzítését a hivatásomnak tartom. Ezért folyamatosan képzem magam, hogy a szakmában elérhető legmagasabb színvonalat és stílusban egyedi szolgáltatást tudjak nyújtani Nektek.

Ilyen esküvő fotózást szeretnél?

Mi is emberek vagyunk, írj nekünk, kérdezz bátran!
error: Tetszik?! Kérd el!

Pin It on Pinterest